بررسی عایق حرارتی ساختمان و انواع آن

عایق های حرارتی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

بررسی عایق حرارتی ساختمان و انواع آن

عایق حرارتی ساختمان، از مهم ترین اجزای ساختمانی به شمار می آید.  استفاده از این عایق ها، برای افرادی که در مناطق سردسیر زندگی می کنند و فضای داخلی گرم تری می خواهند یا برعکس، افرادی که در مناطق گرمسیر زندگی می کنند و خواهان محیط داخلی خنکی هستند، بسیار گزینه مناسبی می باشد. به همین منظور، برای حفظ دمای مورد نیاز در داخل خانه ها از این نوع عایق ها استفاده می کنند.

علت استفاده از عایق حرارتی، به حداقل رساندن انتقال حرارت بین فضای بیرون و داخل ساختمان است و در نتیجه سبب کاهش هزینه ها می شود.

انواع عایق های حرارتی

عایق های حرارتی مورد استفاده در ساختمان ها و منازل دارای انواع مختلفی است که عبارتند از:

عایق دال یا بلوک

بلوک ها از پشم معدنی، چوب پنبه، شیشه سلولی، لاستیک سلولی، خاک اره و غیره ساخته شده اند. این بلوک ها برای جلوگیری از اتلاف گرما و حفظ دمای مورد نیاز، به دیوارها و سقف ها متصل می شوند. این تخته ها درابعاد ۶۰ در ۱۲۰ سانتی متر، در دسترس هستند و می توان از آن ها استفاده کرد.

مواد عایق پتو

مواد عایق پتو به شکل پتو یا رول های کاغذی بوده که مستقیماً بر روی دیوار یا سقف ها پهن شده و می چسبند. آن ها مواد عایق انعطاف پذیر بوده و ضخامتی حدود ۱۲ تا ۸۰ میلی متر دارند. این پتوها از مو حیوانات الیاف پنبه، چوب و غیره ساخته شده اند.

عایق پر کننده شل

از این عایق برای دیوارهایی که محل قرار گیری درب ها و پنجره ها خواهد بود، استفاده می شود. این دیوار ها سست است و باید در این محل ها با مواد مناسب پر شده، و عایق گردند. جنس این نوع عایق حرارتی از پشم سنگ، پشم الیاف چوب، سلولز و غیره می باشد.

مواد عایق خفاش

این نوع عایق، به صورت رول می باشد. رول های عایق خفاشی ضخامت بیشتری نسبت به رول های پتویی دارند. این نوع عایق نیز بر روی دیوارها و سقف ها پخش شده و می چسبند.

تخته های عایق

تخته های عایق از انواع عایق حرارتی بوده و عموماً از خمیر چوب ساخته می شوند. این خمیرها به سختی با مقداری تنش، در دمای مناسب تحت فشار قرار می گیرند تا در آخر به صورت تخته جامد، درآیند. این تخته ها در اندازه های مختلف در بازار موجود هستند. از تخته های عایق به طور کلی برای پوشش داخلی دیوارها استفاده می شود.

مواد ورقه انعکاسی

این مواد مانند ورقه های آلمینیومی، تخته های گچی، ورق فولادی، بازتابی بیشتر و انتشار کمتر نور را دارند. به دلیل وجود چنین ویژگی هایی، مقاومت حرارتی بالایی دارند. گرما بر اثر انعکاس، کاهش می یابد. به همین دلیل از این ورق ها در نمای بیرونی ساختمان استفاده می شود تا مانع ورود گرما به محیط داخلی ساختمان بشوند.

مواد سبک وزن

استفاده از مواد سبک و ترکیب آن ها با سنگدانه ها می تواند عایق حرارتی بسیار خوبی بدهد. همچنین ترکیب این مواد با مخلوط بتن، می تواند نتایج بسیار مطلوب تری بدهد. این عایق ترکیبی در برابر جریان هوای گرم و اتلاف انرژی مورد قبول است. گفتنی است که اگر بتن ها از سنگ دانه های سبک مانند: ورمیکولیت، سنگ دانه های رسی سوخته و غیره ساخته شوند عایق های حرارتی به مراتب قوی تری خواهند شد.

استفاده از سایه بان با ارتفاع مناسب

استفاده از سایه بان با ارتفاع مناسب برای سقف ساختمان می تواند عایق حرارتی خوبی به شمار رود. توجه داشته باشید سایه بان بایددر محلی که خورشید به طور مستقیم بر آن می تابد، نصب گردد. در این روش با سایه اندازی بر سقف، می توان تا حد زیادی از ورود حرارت به داخل ساختمان از طریق سقف، جلوگیری کرد.

جهت گیری ساختمان

در هنگام ساخت باید جهت گیری ساختمان طوری باشد که در معرض اتلاف انرژی قرار نگیرد. این نکته بسیار مهمی است که مهندسان و سازندگان باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن تماس: ۲۶۱۴۵۱۷۸-۰۲۱

● ساعات کاری: ۸ الی ۱۸
● حتی روزهای تعطیل