فهرست محتوای این مطلب:
معرفی و بررسی انواع عایق صدا
عایق صدا از اجزای اصلی در ساخت ساختمان ها می باشد، مخصوصاً در ساختمان ها و آپارتمان هایی که در مناطق شهری قرار گرفته اند، می تواند بسیار مهم باشد؛ زیرا در این مناطق، آلودگی صوتی و نویز فراوان وجود دارد. عایق های صوتی برای جلوگیری از ورود و خروج صدا و نویز بسیار موثر بوده و انواع مختلفی دارند.
انواع عایق های صدا
لازم است با انواع مختلف عایق های صدا آشنا شوید و با توجه به محیط، نوع مناسب را انتخاب نمایید. انتخاب نوع عایق صوتی به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتند از:
- نوع صدای ایجاد شده
- منبع صدا
- ساختار ساختمان
- ساخت دیوار
- عوامل مهم دیگر
پوسته آکوستیک
انواع مختلفی از این عایق صدا، در بازار موجود است. برخی از آنان بسیار سنگین بوده و برخی دیگر، عملکرد بالایی نسبت محصولات مشابه خود، دارند. این غشاها با توجه به سطوح مختلف جذب صدا، دسته بندی می شوند. هم چنین دارای ضخامت های مختلفی نیز می باشند. گفتنی است که ضخامت و وزن بر کاربرد و اثر بخشی این محصولات تاثیر مستقیم می گذارد.
حفره پشم معدنی
این نوع مواد، به عایق سلول باز معروف هستند که عبارتند از:
- پشم معدنی آکوستیک
- عایق های معدنی
- سنگ یا پشم سنگ
این موارد در جذب صدا و حرارت بسیار خوب عمل می کنند. این نوع از عایق ها دارای انواع ضخامت و تراکم متفاوت می باشند و بسیار مقرون به صرفه هستند.
فایبر گلس
عایق صوتی فایبرگلس به جای رول، به شکل تخته ارائه می شود. این عایق می تواند در مکان های مختلف برای اهداف متفاوت مورد استفاده قرار بگیرد. این ماده، در کاهش صدا بسیار موثر است. فایبرگلس در انواع مختلف عرضه شده و به فروش می رسد.
دیوار خشک عایق صدا
این ماده عایق، از انواع رایج دیوارهای خشک بوده و تخصصی می باشد. محصولات نام برده، به دلیل زیاد بودن تراکم و جرم، عدم انتقال صدا را نسبت به سایر انواع دیوار خشک معمولی که در سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد، افزایش می دهد. برای ساخت این دیوارها، معمولاً چند لایه از تخته های گچی را با فولاد ترکیب می کنند.
تخته متراکم
این محصول، یک تخته ساختمانی همه کاره و با دوام است. تخته متراکم از چند لایه الیاف چوبی ساخته شده که با افزایش جرم و چگالی، استحکام آن نیز افزایش می یابد.
درزگیرهای آکوستیک
درزگیرهای آکوستیک، یک محلول عایق صوتی مکمل است که برای مهر و موم کردن، پر کردن شکاف ها یا ترک های دیوار های اتاق، مورد استفاده قرار می گیرند. صدا می تواند از کوچک ترین درزها نیز عبور کند. این عایق، برای درزگیری، بسیار مناسب می باشد.
بتونه آکوستیک
از این نوع عایق صدا، برای ایجاد یکپارچگی ساختاری که به علت جداسازی ساختمان و پارتیشن های دیواری، رخ می دهد، مورد استفاده قرار می گیرد.
گچ آکوستیک
این محصول مانند گچ تخته های آکوستیک می تواند وزن و یا انعطاف پذیری را افزایش یا کاهش دهد، یا بازتاب سطحی را کم کند.
اسپری ضد صدا
این اسپری ها برای مسدود سازی لک ها یا شکاف های بسیار ریز در دیوار، مورد استفاده قرار می گیرند.
رنگ ضد صدا
به رنگ ضد صدا، گاهی رنگ خاموش کننده صدا نیز گفته می شود. برای استفاده از آن می توان از غلتک کمک گرفت یا آن را بر سطح مورد نظر، اسپری کرد. به طور کلی هر چه قدر لایه رنگ ضخیم تر باشد، عایق بهتری می باشد. توجه داشته باشید که در این مورد، نباید زیاده روی کنید زیرا دیوار سنگین می شود.
کاغذ دیواری ضد صدا
کاغذ دیواری عایق صدا مانند رنگ دیواری ضد صدا، این قابلیت را دارد که اتاق ها و سالن پذیرایی را عایق کند. با استفاده از کاغذ دیواری ضد صدا، احتیاجی به استفاده از انواع دیگر عایق های صوتی، به طور همزمان، ندارید. این محصول، معمولاً از فوم پلی اتیلن سلول بسته، ساخته شده است و این ویژگی سبب می شود، که جذب صدای بسیار خوبی داشته باشید.