فهرست محتوای این مطلب:
بررسی معایب و مزایای عایق ضد صدا
پیش از بررسی معایب و مزایای عایق ضد صدا قصد داریم کمی با ساختار فوم آکوستیک شما را آشنا کنیم. قرار دادن نامناسب فوم آکوستیک می تواند منجر به جذب ناکارآمد صدا شود. فوم آکوستیک قابلیت آتش گیری دارد و هنگام آتش گرفتن، دود خطرناکی از خود ساطع می کند. اگر چه انواع مقاوم در برابر شعله نیز دارد. داشتن توانایی کم در جذب صدا، به دلیل ویژگی متخلخل بودن و وزن بسیار سبک آن است.
این ویژگی ها به جای جذب صدا در انتقال آن موثر هستند. هزینه این فوم برای محیط های بزرگ می تواند، زیاد باشد. گفتنی است که اثر بخشی این عایق ها بعد از گذشت زمان، کاهش می یابد. بنابر این ممکن است نیاز به جایگزینی داشته باشند. پنل های آکوستیک می توانند گزینه خوبی برای جایگزینی باشند. اما متاسفانه این پنل ها گران بوده و به علت اندازه های ثابتی که دارند، افراد را برای نصب در محیط های مختلف، دچار چالش می کنند.
معایب و مزایای عایق ضد صدا
عایق های ضدا مانند سایر مواد دارای ویژگی ها و معایبی می باشند که عبارتند از:
اشتعال پذیری
فوم های آکوستیک مانند مارشمالو بسیار نرم و انعطاف پذیر می باشند. این مواد در معرض تینر که قرار بگیرند به سرعت برافروخته شده و آتش می گیرند. این مسئله بسیار مهم و حیاتی است. به همین دلیل باید از فوم ضد حریق با استاندار های مختلف بهره ببرید.
ارتباط ویژگی متخلخل بودن و جرم آکوستیگ در مسدود کردن صدا
این مسئله یک نکته مهم و ساده علمی است. جنس متخلخل و جرم کم فوم آکوستیک، انرژی صوتی را می تواند جذب نماید. و ضربه هایی با دسی بل بالا را به انرژی گرمایی تبدیل نماید.
آرامش
بر خلاف تصور عموم، که هر چقدر میزان تخلخل سطح بیشتر باشد، آن سطح عایق صدای کمتری است، می توان گفت که این تصور، کاملاً اشتباه است و هر چه قدر تخلخل در سطح بیشتر باشد، عایق صدا نیز بیشتر خواهد بود.
جنبه های اقتصادی
جنبه اقتصادی و هزینه ای که صرف عایق سازی صدا می شود همیشه مهم است و نمی توان گفت از اهمیت کمی برخوردار می باشد. برای خرید فوم عایق صدا باید کمی بیش تر از آن چه که فکر می کنید هزینه کنید اما این هزینه می ارزد، زیرا تا مدت ها از شر سر و صدا و نویز خارج از محیط در امان خواهید بود. همچنین این مواد نیاز به تغییر و تعویض مکرر نخواهند داشت.
مشکل در جایگذاری
اندازه های ثابت پنل های صوتی می توانند برای نصب، مشکلاتی به وجود بیاورند. زیرا این عایق های صدا، در ابعاد و اندازه های ثابتی طرحی و تولید شده اند. با توجه به سطوح هایی با ابعاد مختلف قطعاً هنگام نصب مشکلاتی با این عایق ها خواهید داشت.
فقدان گردش هوای تازه در اتاق های عایق صدا
در فضاهایی که توسط عایق های صوتی، عایق شده اند هوا نمی تواند به خوبی جریان داشته باشد. این مسئله در مدت های طولانی با وجود جمعیت زیاد در این محیط ها، می تواند یک عیب بزرگ به شمار رود. ایجاد تعادل در استفاده از عایق ها می تواند این مشکل را تا حد زیادی حل کند.
تضعیف در کارآیی بعد از گذشت زمان
فوم ها ممکن است به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید محو شوند و همین امر سبب شود تا صداهایی با فرکانس پایین بتوانند از این نواحی عبور کنند. در نتیجه فوم ها مانند روز و هفته و ماه اول، کارایی سابق و مفید خود را از دست می دهند. در ادامه، راجع به معایب و مزایای عایق ضد صدا نکات بیشتری را برای شما بازگو خواهیم کرد.
جایگزین های مناسب برای فوم آکوستیک جهت عایق صدا
از مواد بسیاری می توان به عنوان عایق صدا نام برد و از آن ها استفاده کرد. اما گفتنی است که هر یک از آنان معایب و مزایای خاص خود را دارند و هیچ یک از آنان بد یا خوب مطلق نیستند. این مواد عبارتند از: پرده های عایق صدا، دیوار خشک و وینیل.
جمع بندی
معایب و مزایای عایق ضد صدا بی شمار است و ما تلاش کردیم چند مورد از مهمترین آن ها را برای شما بازگو کنیم. این عایق ها هر یک برای محیط خاصی قابل استفاده می باشند و در جلوگیری از ورود صداها و نویز ها می توانند بسیار خوب عمل کنند.