عایق صوتی چیلر

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

عایق صوتی چیلر

عایق صوتی چیلر نوعی سیستم خنک‌کننده و برودتی می‌باشد که دارای لوله‌های متعدد بوده و در محیط‌های مسکونی و صنعتی نصب شده و هوای سرد را تولید می‌کند. این دستگاه‌ها دارای گاز مبرد بوده و با متراکم سازی آن فرآیند خنک سازی و تولید هوای سرد انجام می‌شود.

از نظر ساختار و شکل کلی چیلرها را می‌توان در انواع مختلف جذبی و تراکمی‌دسته بندی نمود که نوع جذبی فاقد کمپرسور بوده و به همین دلیل صدای آزاردهنده ندارند. این در حالیست که نوع تراکمی‌دارای کمپرسور و فن می‌باشد و به همین دلیل صدای بسیار آزار دهنده‌ای ایجاد نموده و لازم است عایق‌کاری انجام شود.

شرکت آرام باما متخصص در حوزه عایق سازی صوتی و حرارتی ساختمان در سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را به صورت تخصصی در این حوزه آغاز نموده است. از جمله خدمات این شرکت می توان به عایق صدا دیوار مشترک، عایق صدا اتاق خواب و دیگر خدمات این حوزه اشاره کرد. 

این شرکت در زمینه ارائه خدمات عایق سازی صوتی و حرارتی انواع ساختمان ،مراکز صنعتی و آموزشی،دستگاها واستودیوها با اتکا به تجربه وتیم متخصص و همچنین داشتن گواهینامه های رسمی خود ضمن استفاده از با کیفیت ترین و به روز ترین متریال ها موجود بازار فعالیت می نماید.

کدام عایق بهتر است؟ عایق صوتی چیلر یا … ؟

علاوه بر صدای آزاردهنده، این دستگاه‌ها دارای لوله‌های متعدد می‌باشند و عدم استفاده از پوشش مناسب برای آن‌ها منجر به انتقال هوای گرم به آن‌ها و کاهش راندمان دستگاه می‌شود. تنوع در مواد عایق مورد استفاده برای این منظور زیاد است، اما لازم است در انتخاب عایق چیلر به چند نکته مهم توجه شود که عبارتند از:

  • کیفیت و طول عمر و ماندگاری بالا عایق
  • ضریب تحمل حرارت
  • عدم رشد قارچ و باکتری در سطح عایق با گذر زمان
  • غیر قابل اشتعال بودن و قدرت تحمل بالا در برابر آتش سوزی
  • عدم خاصیت شیمیایی منفی

 

چگونگی عایق سازی دستگاهای چیلر و هواساز

همان طور که اشاره شد، دستگاه‌های خنک‌کننده یا چیلر به دلیل کمپرسورهای موجود در آن‌ها صدای بسیار آزاردهنده ای ایجاد می‌کنند. با توجه به اینکه اغلب این تجهیزات در فضای باز قرار میگیرند، به همین دلیل لازم است از انتشار صوت آن‌ها تا حد امکان جلوگیری شود.

 

 

روش‌های مختلفی به عنوان عایق صوتی چیلر مورد استفاده قرار میگیرد که عبارتند از:

  • محصور سازی چیلر

چیلرهایی که در فضای باز قرار میگیرند را می‌توان با پانل‌های مخصوص که بدون سقف هستند محصور کرد. این دیواره‌ها عایق صدا می‌باشند و امکان عبور امواج صوتی از آن‌ها وجود ندارد. میزان اثرپذیری این روش در عایق سازی صوتی چیلر تا حد زیادی به نوع دیواره‌ها و جداره مورد استفاده بستگی دارد. اما می‌توان گفت اگر نوع عایق استفاده شده استاندارد باشد، در قسمت دیوارها ۱۰ تا ۱۲ دسی بل صوت کاهش پیدا خواهد کرد. در این روش همچنین می‌توان از پانل‌های مخصوص که شبیه به پاراوان می‌باشند نیز استفاده کرد. البته روش دوم به اندازه نوع اول کارایی ندارد.گروه آرام باما با طراحی وساخت دیوارهای جذب صوت علاوه بر جلوگیری از عبور صدا باعث کاهش صوت در محل نصب خود چیلر نیز می شود.

  • اتاقک چیلر

چیلرهای بزرگ صنعتی دارای فن‌های کمپرسور بسیار پر سر و صدایی بوده و فرآیند خنک سازی با آلودگی صوتی زیادی همراه می‌باشد. در این شرایط می‌توان از اتاقک‌های مخصوص برای عایق سازی صوتی چیلر استفاده نمود. دیواره‌های این اتاقک‌ها اغلب از ساندویچ پنل بوده و بین دو جداره آن‌ها از فوم‌های پلی اورتان که عایق صوت می‌باشند استفاده میشود. اتاقک‌های مورد استفاده برای چیلرها دارای سقف می‌باشند و به همین دلیل نسبت به روش محصورسازی این روش راندمان بهتری دارد.

  • عایق‌کاری با مافلر

نوع خاصی از تجهیزاتی که در بخش‌های صنعتی برای عایق سازی خنک‌کننده استفاده میشوند، با نام مافلر و سایلنسر شناخته شده هستند. این تجهیزات در قسمت ورودی سیال نصب میشود و به همین دلیل می‌تواند از انتشار صوت و صدی زیاد سیال در حال جابه‌جایی جلوگیری کند.

استفاده از پوشش عایق چیلر

در دستگاه‌های کوچک‌تر که در موتورخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توان از پوشش‌های مخصوص برای این منظور استفاده کرد. این پوشش‌ها حاوی پشم شیشه و پشم سنگ و مواد عایق صوتی می‌باشند و کاملا روی بخش‌هایی که صدای آزاردهنده ایجاد می‌کنند نصب می‌شوند. فضای این پوشش‌ها کاملا بسته می‌باشد و به همین دلیل امکان انتقال حرارت و صوت از آن‌ها کاهش پیدا می‌کند و گزینه‌ای کاربردی برای چیلرهای موجود در مجتمع‌های مسکونی به شمار می‌رود.

عایق سرما چیلر

علاوه بر کنترل صدا چیلر با عایق‌کاری و ورق کاری صوتی، لازم است لوله‌های آن در برابر انتقال حرارت و سرما نیز عایق شوند. عدم اجرای صحیح این کارها باعث انتقال حرارت از لوله‌ها شده و به شدت عملکرد دستگاه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. همچنین لازم به ذکر است که در قسمت ورودی کمپرسور دمای تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند و به همین دلیل جداره بیرونی لوله‌ها نم و رطوبت ایجاد می‌شود و به مرور به دستگاه آسیب وارد می‌کند. به منظور جلوگیری از این شرایط، به شیوه‌های مختلف از قبیل موارد زیر می‌توان عایق‌کاری حرارتی و رطوبتی چیلر را انجام داد:

  • عایق بندی لوله‌های چیلر با پشم شیشه

یکی از بهترین مواد عایق که می‌توان برای لوله‌های چیلر استفاده کرد، پشم شیشه می‌باشد که به عنوان عایق حرارتی و برودتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای استفاده از این نوع عایق، ابتدا سطح لوله‌ها باید کاملا سمباده زده شده و پس از آن ضد زنگ روی آن‌ها قرار میگیرد. پس از خشک شدن سطح، یک لایه از پشم شیشه تمام لوله را فرار گرفته و توسط پارچه کاملا محکم می‌شود. در آخرین مرحله برای ثابت کردن عایق و افزایش راندمان آن ممکن است از مل و ماستیک نیز استفاده شود.

  • عایق بندی با الاستومری

یکی از بهترین انواع عایق که به عنوان عایق حرارتی و رطوبت و برودتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، الاستومری می‌باشد که دارای سلول‌های بسیار ریزی است. این عایق‌ها سطح لوله‌های چیلر و دستگاه‌های خنک‌کننده را کاملا پوشش داده و راندمان بالایی دارند. علی‌رغم کیفیت بسیار زیاد این نوع عایق، به دلیل قیمت گران کمتر از آن‌ها استفاده می‌شود. همچنین لازم به ذکر است که الاستومری ساده و شانه تخم مرغی به عنوان عایق صوتی نیز عمل می‌کنند و از نفوذ امواج صدا به بیرون تا حد زیادی جلوگیری می‌شود.

مهم ترین مزایای این نوع عایق شامل پایداری و انعطاف پذیری بالا و قابلیت اجرا بر روی سطوح مختلف، مقاومت و استحکام زیاد در شرایط محیطی مختلف با فشار و دمای بالا، نصب آسان و ضریب انتقال پایین می‌باشد. علاوه براین، این مواد عایق غیر سمی‌می‌باشند و در برابر تماس با مواد خورنده نیز کاملا مقاوم هستند.

گروه آرام باما به کمک تیم متخصص خود در تشخیص بهترین نوع عایق مورد نیاز دستگاه شما پس از مشاوره ،طراحی و اجرا آرامش را برای شما تضمین خواهد کرد.

همانطور که در عکس‌ها و فیلم مشاهده می‌کنید صدای دستگاه قریب به هشتاد دسی بل است و صدایی بسیار آزاردهنده دارد که آرام باما توانسته با تکنولوژی‌هایی که به آنها اشاره شد از این صدا بکاهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن تماس: ۲۶۱۴۵۱۷۸-۰۲۱

● ساعات کاری: ۸ الی ۱۸
● حتی روزهای تعطیل